Bejelentkezés

Szeretik a zenész gólyák a várukat

Hibaüzenet

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/userdata/web/smartacademy.hu/website/www/yamahazeneiskola/includes/file.phar.inc).

 Forrás: Minap 2014.02.03.

A december végén felavatott Gólyavár Közösségi Házat ?belakták? a zenét tanuló fiatalok. Kicsivel több mint egy hónappal a költözés után a Garabonciás Művészeti Iskola és a Yamaha Zeneiskola növendékei már meg is szokták az új, modern környezetet.

Mészáros Béla ügyvezető igazgató elmondta: az már most látszik, az alapvető célt, a fiatalok zenei oktatását maximálisan kiszolgálja a ?Gólyavár?. Az erre kialakított, modern, megfelelően felszerelt belső terek ideális körülményt biztosítanak a muzikális képzéshez.

A gyerekek is pozitívan fogadták a költözést. Mint az igazgató kifejtette, örülnek az új színvonalat képviselő épületnek. Eleinte picit szkeptikusak voltak, a megváltozott helyszínt illetően aggódtak, hogy fognak eljutni oda, de amint meglátták milyen kvalitást képvisel a ?Gólyavár?, minden aggodalmuk elszállt.
 
Az épület azonban nem csak a fiatal zenészek számára nyitott. Mészáros Béla felhívta rá a figyelmet, délelőtt nincsenek foglalkozások, így ebben az időpontban várják a ?vendégeket?, akik szívesen kihasználnák a ?Gólyavár? nyújtotta lehetőségeket
 
Jelenleg az oktatás mellett a félévi vizsgakoncertek zajlanak az intézményben. Csütörtöki látogatásunkkor a már saját dalokat is komponáló Drótos Viktor éppen zongorából készült ?felelni?. Elmondta, több mint egy éve tanul a hangszeren, a kezdetektől az iskola növendékeként ? így megtapasztalhatta a régi és új közti különbséget. Kifejtette: jobban szereti a ?Gólyavárat?, mert elődjénél barátságosabb, családiasabb a hangulata.
 
Édesapja, Drótos Norbert egyetértett vele. Ő a külsőségekben lát ?óriási változást?, és kiemelte az épület modernségét, illetve annak központibb elhelyezkedését, illetve ezáltali könnyebb megközelíthetőségét.
 
A Gólyavár Közösségi Ház elsősorban a ? két megyében, decembertől már 16 telephellyel rendelkező ? Garabonciás Művészeti Iskola, és a gyerekekkel 4 hónapos kortól foglalkozó Yamaha Zeneiskola diákjainak biztosítja a tanuláshoz szükséges teret. Fő profiljuk a fiatalok zenei nevelése, ezen keresztül segítik a szocializációjukat, különböző képességeik fejlesztését
minap.hu
Kategória: